Omgaan met je (hoog) gevoeligheid

Overal is lawaai,
Onze ogen worden door indrukken overweldigd,
voedsel overstelpt ons,
onze oren worden door plotselinge geluiden verdoofd,
ons denken raakt verward. Door opmerkzaam te zijn
word je je bewust van al deze dingen
Door chaos los te laten
zie je de werkelijkheid

*Tao*
 
 
 

Een Hoogsensitief persoon (HSP) is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken, allerlei prikkels en signalen uit de omgeving. Deze eigenschap zorgt ervoor dat ze andere mensen haarfijn aanvoelen, een goede intuďtie hebben en intens kunnen genieten van kunst, natuur of muziek.
Hooggevoeligheid heeft echter ook een keerzijde.
Hooggevoelige mensen hebben vaak last van dingen die anderen helemaal niet schijnen op te merken. Doordat ze zo ‘open staan’ en allerlei signalen opvangen, bestaat het gevaar van overprikkeling.
Veel HSP-ers worstelen met zichzelf; ze hebben zich altijd al ‘anders’ gevoeld dan andere mensen.

Wanneer iemand ontdekt dat hij of zij hooggevoelig is, geeft dat vaak een gevoel van opluchting. Eindelijk wordt duidelijk waarom bepaalde dingen zo moeizaam lijken te gaan en waar het gevoel van ‘anders zijn’ vandaan komt.

In de workshop ga je leren begrijpen wat het betekent om een Hoog Sensitief Persoon te zijn. Hoe ga je met je gevoeligheid om, wat zijn je kwaliteiten, wat gebeurt er als je overprikkeld raakt en welke valkuilen kom je zoal tegen.
Hoe kan je er anders mee omgaan, zodat je meer in balans komt en minder snel vermoeid raakt.

De workshop is voor iedereen die meer wil weten over hooggevoeligheid of hooggevoelig is. Je leert hoe je jouw hooggevoeligheid kan gebruiken als kracht. 
 
 
Aanmelden: info@wonderheart.nl Nadia van Oosterhout