Chakra voetreflex behandeling

Chakra’s zijn energie knooppunten in ons lichaam en zijn in staat om energie uit de omgeving op te nemen, energie aan de omgeving af te geven en energie in ons lichaam te laten stromen. 

Er zijn 7 hoofdchakra’s, dit worden de primaire chakra’s genoemd. Daarnaast zijn er nog vele kleinere chakra’s.
Chakra’s zijn verbonden met ons lichaam, onze psyche b.v. karakter, gemoedsstemming en onze ontwikkeling.
Chakra’s draaien rond en kunnen openen en sluiten, zich meer of minder ontwikkelen, in balans / harmonie of uit balans/ in disharmonie zijn.

In de chakra’s kunnen onverwerkte emoties worden opgeslagen. Onverwerkte emoties zorgen ervoor, dat chakra’s minder goed gaan draaien. Hun werveling die ervoor zorgt dat steeds de juiste hoeveelheid energie wordt afgegeven aan onze meridianen stagneert. Onze meridianen zorgen voor de energie naar onze organen, klieren, lymfen, bloedvaten etc. Iedere stagnatie heeft een uitwerking op je fysieke welzijn. Dit kan zich uiten op diverse manieren. Allereerst fysieke symptomen, ziektes die zich kenbaar maken, maar ook psychische problemen die ervoor zorgen, dat je niet lekker in je vel zit, angstig en onzeker bent, slecht slaapt, last hebt van stress en ga zo maar door.

Chakra’s kunnen  beschadigd raken, wanneer er iets gebeurt wat grote impact op ons heeft en dan met name op ons gevoelsleven. De beschadiging is energetisch en kan dus ook hersteld worden op een energetische manier.

Bij een behandeling worden op de voeten de reflexzones van de 7 hoofdchakra’s gemasseerd. Door de massage kunnen de chakra’s in harmonie worden gebracht waardoor de klacht en de oorzaak worden aangepakt. Dit heeft een positief effect op lichaam, geest en ziel. Door de chakra’s te behandelen via reflexzones op de voeten worden meerdere organen in een keer behandeld waardoor blokkades worden opgeheven. 


Voorafgaand aan de chakramassage kan er als aanvulling door middel van een chakra-kleurenanalyse naar het "waarom” van een of meer onderliggende belemmerende emoties gekeken worden. We kunnen zo inzicht krijgen in de onderliggende oorzaak van een energetische verstoring. Bij chakra’s is bewustwording en loslating van verstorende emoties belangrijk. De kleuren in de chakra’s geven de thematiek van de blokkades aan.