Zonnevlecht (Plexus solaris)

De reflexzone van de zonnevlecht is verbonden met ons derde chakra en ligt op het eerste acupunctuurpunt van de niermeridiaan. Het derde chakra vertegenwoordigt ons krachtcentrum. Vanuit hier voelen we ons doel, onze passie. 
Het eerste accupunctuurpunt van de niermeridiaan heeft onder andere de functie om goed te aarden en spanningen af te voeren. De zonnevlecht heeft ook te maken met ons ego, onze eigenwaarde.

Deze massage versterkt het derde chakra, ontspant lichaam en geest en is ook zeer effectief bij klachten die voortvloeien uit langdurige stress en spanning zoals emotionele spanningen, spijsverteringsklachten, burnout, slapeloosheid, rusteloosheid, schaamte, minderwaardigheidsgevoelens, Diabetes.

Een manier om de zonnevlecht in beweging te brengen is te houden van jezelf, jezelf te waarderen om wie je bent en wat je kunt. 

De zonnevlechtmassage heeft een sterke energetische werking. Indien deze massage wordt combineert met een Chinese Voetreflex Ontspanningsmassage, versterkt en verdiept dit het weldadige en harmoniserende effect.