immuunsysteem & weerstand & corona

Een goede weerstand vormt de basis van onze gezondheid. Met een lage weerstand ben je gevoeliger voor virussen, schimmels en bacteriën. Als onze weerstand verzwakt is zijn we sneller vatbaar voor ziektes en kwalen. Door een lage weerstand is het lichaam ook kwetsbaar voor allerlei ontstekingen en ben je eerder vermoeid en/of lusteloos en uitgeput. Een lage weerstand geeft aan dat het immuunsysteem verzwakt is. Het lichaam is uit balans.
 
Hoe kun je zorgen dat je weerstand op peil blijft?
  • Gezonde gevarieerde voeding (liefst biologisch)eet voldoende groenten, fruit en vezels·      
  • Voldoende (water) drinken, minimaal 1.5 liter per dag·      
  • Beweging, liefst in de buitenlucht·      
  • Voldoende ontspanning, neem iedere dag een momentje voor jezelf·     
  • Goede hygiëne, was vooral goed je handen·      
  • Voldoende slaap, gemiddeld 8 uur, want slaap activeert het immuunsysteem.
Extra hulp nodig
 
Soms kan je immuunsysteem wat extra hulp gebruiken om zich sneller te kunnen ontdoen van de afvalstoffen die het heeft opgeslagen. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een ziekteperiode, na een detox of na medicijngebruik (antibiotica).Ook stress is een grote boosdoener, want tijdens stressvolle periodes maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem tijdelijk wordt onderdrukt. Zeker als een stressperiode langer aanhoudt kan een te hoog cortisolniveau op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Je lichaam is dan minder goed beschermt tegen allerlei ziekteverwekkers, met alle gevolgen van dien.
 
Boost je weerstand

Een voetreflex behandeling is een effectieve manier om je weerstand een boost te geven en om ontstekingen en terugkerende infecties aan te pakken. Het ondersteunt en versterkt het immuunsysteem op een natuurlijke manier. Een voetreflexbehandeling geeft een diepe ontspanning wat erg belangrijk is voor herstel.Ook heft het eventuele blokkades op en verbetert het de bloeddoorstroming zodat afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgeslagen beter kunnen worden afgevoerd. Ook geef ik ondersteunende adviezen op het gebied van voeding en/of supplementen
 
Preventief

Voetreflexologie ook preventief werkt voor het behoud van een goede weerstand. Door regelmatig een behandeling te ondergaan zorg je voor meer ontspanning, wat ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam ten goede komt.Tijdens een behandeling produceert het lichaam gelukshormonen zoals endorfine, oxytocine en serotonine. Deze hormonen werken stressverlagend, pijnstillend en hebben ook een positieve invloed op je slaap. Dit alles is natuurlijk bevorderlijk voor een goed werkend immuunsysteem!
 
Gun jezelf een behandeling en boost je immuunsysteem!