VoetreflexPlus

     

 
VoetreflexPlus is een natuurgeneeskundige therapie. Omdat lichaam en geest een eenheid vormen, kan men via het masseren van de voeten en benen, Maar ook van (armen, handen en oren) zowel de geestelijke als ook de lichamelijke gezondheid van de mens positief be?nvloeden. 

Voetreflexplus is een behandeling die uitgaat van het principe dat o.a. onder de voeten, handen en oren reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en overige delen van het lichaam. Door voetreflexPlus wordt de doorbloeding, lymfe en energiedoorstroming verbeterd, blokkades in het zenuwstelsel opgeheven, afvalstoffen worden afgevoerd en het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor wordt de gezondheid hersteld en verminderen of verdwijnen klachten. De vitaliteit neemt toe en lichaam en geest kunnen ontspannen. Het brengt je weer in verbinding met jezelf. 

De Plus staat voor werken op de meridianen en acupunctuurpunten vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit doe ik in combinatie met het werken op de Westerse reflexzones. Net als bij de acupunctuur gaat men er in de voetreflexologie vanuit dat het lichaam wordt gestuurd door energiebanen. Reflexologie is gebaseerd op de aanwezigheid van 10 energiezones in het lichaam. Een onderbreking van de energiestroom in een van deze zones kan zijn uitwerking hebben op een orgaan waardoor allerlei klachten ontstaan. VoetreflexPlus therapie is een volkomen veilige vorm van therapie die ontspannend werkt en helpt om de lichaamsfuncties weer in balans te brengen.

Voor wie is het geschikt en wanneer?

VoetreflexPlus is geschikt voor volwassenen en kinderen die concrete klachten hebben en dit op een natuurlijke wijze willen aanpakken. Tevens is het een preventieve therapievorm en als therapeutische behandeling is ze zeer geschikt voor: 
 • Spanningsklachten: hoge werk/privé druk, scheiding, stress, baan verlies, rouw en verdriet
 • vermoeidheid, gebrek aan energie, overspannenheid, burn-out, chronische vermoeidheid
 • spier en gewrichtsklachten: nek, schouder rug, heup en knieklachten, hielspoor
 • reumatische klachten, fibromyalgie
 • hoofdpijn en migraine 
 • aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma en bronchitis, kortademigheid, ontsteking
 • hormonale stoornissen zoals pijnlijke menstruatie, pms en overgangsklachten 
 • huidproblemen:psoriasis, eczeem, gordelroos en acne
 • spijsverteringsproblemen: misselijk, maagzuur, maagpijn, eetproblemen, obstipatie, diaree
 • urineweg klachten: blaasproblemen/ontstekingen of incontinentie
 • immuunsysteem:auto-immuunziekten, chronische aandoeningen
 • virale infecties: ziekte van pfeiffer
 • hooggevoeligheid
 • slaapproblemen
 • allergie,hooikoorts
 • emotionele blokkades
 • uitblijvende zwangerschap of klachten tijdens en na de zwangerschap 
 • mensen met kanker: ontspanning en ontgiftiging mensen die lijden aan kanker en behandeld worden met chemo of bestraling, kunnen een stuk ontspanning ervaren. Zowel geestelijk als lichamelijk. Het immuunsysteem wordt aangesproken
Individueel behandelplan

Bij de therapeutische massage is het doel van de behandeling voornamelijk gericht op: het verhelpen van een specifieke gezondheidsklacht. Op basis van de anamnese en de analysebehandeling, wordt er voor u een speciaal behandeltraject door mij samengesteld. Dit traject is volledig gericht op u als individu. Het kan dus voorkomen dat verschillende mensen met dezelfde gezondheidsklachten(symptomen) een ander behandeltraject krijgen voorgeschreven. Dit kan omdat niet ieders gesteldheid en gezondheidssituatie exact hetzelfde is.

Hoeveel behandelingen?

Het aantal behandelingen dat nodig is om de klachten te verminderen of te doen verdwijnen is afhankelijk van hoe lang de klacht(en) al bestaat. Sommige klachten zijn na 1 a 2 behandelingen al duidelijk verminderd of verdwenen. Bij chronische klachten hebben we meer behandelingen nodig. Gemiddeld ga ik uit van 6 tot 8 behandelingen.

Specialisaties

- De Vrouw (PMS, menstruatie, overgang etc)
- Zwangerschap-fertiliteit reflexologie
- Ontspanning en Chinflex® Wellness
- Chinflex® (Chinese massage)
- (Chronische) rugklachten 
- Allergie, hooikoorts
- Chinfood bij kinderwens en zwangerschapEen gezonde geest in een gezond lichaam

Het effect van de behandelingen gaat vaak verder dan alleen het verdwijnen van uw lichamelijke klachten. U zult merken dat u zich lekkerder voelt, u krijgt bijvoorbeeld meer energie of voelt zich vitaler. Andere klachten, waarvan geen directe relatie met de huidige klachten zichtbaar is kunnen ook verdwijnen. U merkt dat u "beter in uw vel komt zitten. Hierdoor is uw lichaam beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Dit is een heel gezonde situatie.