Innerlijk kind

Weekend Workshop Innerlijk kind

Heel jouw innerlijk kind en transformeer je oude overtuigingen.
 

Een Innerlijk Kind is een deel van jezelf. Ieder van ons draagt een innerlijk kind mee.

Het begrip 'innerlijk kind' staat voor ervaringen in ons (jonge) leven die een diepe indruk op ons hebben achtergelaten. Bijvoorbeeld de ervaring van liefde en aandacht maar ook sterke emoties en kwetsende ervaringen, zoals woede, verlating of onrecht. Dergelijke ervaringen kunnen te sterk geweest zijn voor het kind om te verwerken. Een stukje kind in ons kan dan in die emotie of ervaring blijven steken en niet verder meegroeien. Hoe klein we ook waren, we ontwikkelden over die ervaringen een begrip, een overtuiging zoals: 'ik mag er niet zijn' 'ik ben niet goed zoals ik ben' 'ik moet het alleen doen' 'ik moet het verdienen' 'ik ben niet om van te houden'

Elk keer wanneer jij je als kind niet begrepen voelde, niet gehoord of gezien werd ontstond er een klein afgescheiden deel in jou. Een deel dat niet verder is gegroeid. Een deel dat stil is blijven staan in een tijd waarin het kind de sitiatie waarin het toen zat niet begreep. Dit deel zal van tijd tot tijd aangeraakt worden door ervaringen in het NU. Jouw kind zal opstaan, zich uiten en er naar verlangen om alsnog gezien en gehoord te worden. Helaas komt ons volwassen deel daar tegen in opstand. De afkeuring naar de gedragingen van onze innerlijke kinderen is groot. Wij hebben geleerd ons volwassen te gedragen. Verantwoordelijk, sociaal en aangepast zoals de maatschappij van ons verlangd. De innerlijke kinderen gedragen zich naar gelang hun leeftijd en gaan dwars door al onze aangepaste gedragingen heen.

De Innerlijk Kind workshop is voor iedereen die zijn of haar leven (weer) zelf wil bepalen. Je kunt het verleden niet veranderen - wat gebeurd is, is gebeurd - je kan wel de gevolgen veranderen. Je kunt ergens sterker uit komen door ervan te leren, nieuw begrip en inzichten. Hierdoor kun je het verleden verwerken. Je kunt je eigen Innerlijk Kind alsnog koesteren en een plek geven. Je geeft jezelf en je kind wat ze tekort kwamen. Je hoeft niet langer meer te wachten tot iemand anders je geeft waar je behoefte aan hebt. Dit proces geeft meer ruimte voor anders denken en handelen. 

In deze workshop leer je te kijken naar het kind in jezelf, en leer je vanuit je volwassenheid dat stuk in jezelf te plaatsen en de ruimte te geven die het toekomt.
Daardoor ontstaat rust en ontspanning, waardoor onbestemde gevoelens en gedachten afnemen en verdwijnen. Je krijgt zo werkelijk grip op je eigen leven en functioneren.

Heel jouw innerlijk kind en transformeer je oude overtuigingen.
            
         

 
Nadia van Oosterhout (psycholoog, trainer)
samen met Elly van Ginneken. (Mind en body coach en voetreflexPlus-therapeut)
 

Info/opgave: info@wonderheart.nlof info@snelinbalans.nl