Rationele Emotieve Therapie

 

 

Jij hebt de sleutel over je gevoel en gedrag.

In deze cursus leer je met behulp van de theorie en oefeningen uit de RET, hoe je meer ontspannen en flexibel kan reageren en omgaan met emoties in verschillende situaties. Je leert om te gaan met kritiek, hoe je beter stress kan hanteren en hoe je onder andere minder bezorgd kan zijn om fouten te maken.

Het doel van deze cursus is om bepaalde overtuigingen en perfectionistische standaarden bij te stellen, waardoor je effectiever en met meer plezier kan functioneren in bepaalde situaties en momenten in je leven. Daarnaast kan men leren inzien op welke manieren je jezelf belemmert bij het bereiken jouw doelen.
Tijdens deze cursus word je uitgedaagd om jouw waarheden en veronderstellingen (en dan vooral diegenen die je in de weg zitten) te onderzoeken.

In deze cursus leer je hoe je jezelf kunt coachen. De cursus is kort maar wel intensief. Intensief in de vorm van confronterend. Opdrachten en theorie wisselen elkaar af. In een avond wordt je je bewust van de belangrijke overtuigingen en gedachten die bij jou in de weg zitten. Je krijgt hierdoor een realistischer beeld van jezelf en jouw omgeving. Je vergroot in een avond je emotionele intelligentie (EQ) en je leert beter af te gaan op je gevoel.
Uit onderzoek is gebleken dat cognitieve gedragstherapie een van de meest effectieve methode is voor het veranderen van gedrag en cognities.

* Frustraties horen bij het leven, iedereen wil doelen bereiken, daarbij hoort de nodige tegenslag. Accepteren dat die erbij horen bevordert de verwerking van die tegenslagen*

Voor wie?
Voor degene die op zoek is naar een compacte workshop om de persoonlijke effectiviteit te verhogen en waarbij je leert om handiger om te gaan met lastige situaties, waarbij emotie en ratio in balans zijn.